Masaža vrata i ramena

MASAŽA VRATA I RAMENA

stone4

stone1

tpr1

Osjećate bolove u vratu i ramenima? Upravo to područje je prvo mjesto gdje se počinju skupljati simptomi stresa. Napeti mišići, osobito oni u predjelu vrata i ramena jedan su od prvih znakova stresa. Za neke od nas ta se napetost u mišićima možda čini normalnom, no ona to nije i neće proći sama od sebe!
Neki od uzroka ovih tegoba su dugotrajno sjedenje za računalom, čitanje u naslonjaču, učenje dok smo nagnuti nad stolom, čitanje ili gledanje televizije ležeći na trbuhu s glavom podignutom prema gore kada su glava i vrat u nepravilnom položaju (glava nagnuta naprijed). Takav položaj glave i vrata dodatno povećava opterećenje na male mišiće vrata i ramena koje trebaju podnijeti.

Tako su mišići stalno napeti i aktivni kako bi zadržali taj položaj glave što dovodi do sitnih i stalnih mikrotrauma, odnosno, oštećenja kojima su izloženi mišići, tetive i ligamenti smješteni na stražnjoj strani vrata. Osim navedenog, dug je niz čimbenika koji dovode do tegoba s vratnom kralježnicom i ramenima: loša postura tijela, slaba mišićna snaga, životna dob, prekomjerna težina, loša prehrana, moderni način života,neprimjerena obuća i dr.

U Animaseda centru zdravlja klasičnu masažu izvode fizioterapeuti korištenjem prirodnog svijetlog i/ili tamnog hladno prešanog sezamovog ulja koje po svojim svojstvima i djelovanju (a djeluje na sva tkiva) povećava samu dobrobit masaže.

DOBROBITI MASAŽE VRATA I RAMENA:

  • Ublažavanje, smanjenje i uklanjanje bolova te opuštanje napetosti leđnih mišića
  • Uklanjanje nakupljenog stresa
  • Poboljšava limfnu i vensku cirkulaciju prema glavi, vratu i rukama (smanjenje glavobolja)
  • Poboljšava dotok krvi bogate hranjivim tvarima i kisikom
  • Poticanje lakšeg i bržeg izlučivanja otpadnih tvari iz organizma
  • Povećava elastičnost kože i potkožnog tkiva
  • Poboljšava posturu cijelog tijela
  • Djeluje ugodno i opuštajuće na cjelokupni organizam

Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji.

Nakon tretmana masaže klijentu se preporučuje opuštanje u privatnom relax prostoru s impresivnim pogledom na grad ili u relax zoni na ležajevima od vulkanskog kamenja.

Konzultacije su uvijek uvodni dio tretmana.